Hayatımızın iyi kötü önemli bir kısmını kaplayan mizaha gerçekten gerekli önemi veriyor musunuz? Mesela üzgünken ya da boğucu bir günün bitiminde kafanızı dağıtmak için mizah içeriklerine yöneldiğiniz oluyor mu? Peki ya kara mizah? Sizler için hepinizin aşinalığının mutlaka olduğu bir seri üzerinden ilginizi çekebilecek kara mizah içeriklerini “Borderlands Tadında 10 Kara Mizahlı Video Oyunu” listemizde derledik. Utancınızı ve rencide olma güdünüzü bir kenara bırakın çünkü bu yolda onlara kesinlikle ihtiyacınız olmayacak! Hazırsanız başlayalım.
Mizahı Gelin De Başka Bir Taraftan Ele Alalım: İşte Kara Mizahlı Video Oyunları!
Coffin of Andy and Leyley
Listemizin birinci sırasında kardeş dendiğinde kesinlikle aklınıza gelmemesi gereken bir ikili olan Andrew ve Ashley’nin içinde bulunduğu absürt durumu konu alan “Coffin of Andy and Leyley” yer alıyor. RPGMaker türüyle içli dışlı olan kişilere pek bir aşina gelebilecek tarz,ı yapımcının çizim tarzıyla birleştirilerek bize bol kara mizahlı, psikolojik ve doğaüstü bir oyun sunuyor.
Hastalık sebebiyle karantinada tutulan birçok insandan yalnızca ikisi olan Andrew ve Ashley, tutsak edildikleri apartmandan çıkabilmek için yollar aramaya başlarlar. Bunun sonucunda şeytani ritüel ve yamyamlık gibi birçok kabul görmeyen unsuru içeren “kan dondurucu” hikâyemiz başlıyor. Henüz erken erişimde olan bu oyunu edindiğiniz takdirde çıkmış bölümlerini oynayabilirsiniz.
- Çıkış Tarihi: 2023
- Yayıncı: Kit9 Studio
- Opencritic Puanı: Yok
Bu tarz oyunlar ilginizi çekiyorsa Piksel Korku Oyunları listemize de göz atabilirsiniz.
South Park: The Stick of Truth
Yıllardır gönüllerdeki tahtını ilk günkü gibi korumaya devam eden South Park dizisinin oyunları da dizinin kendisi kadar eğlenceli ve mizah dolu. Biz bu seferlik sizin için çok sevilen oyunlarından bir tanesi olan South Park: The Stick of Truth’a yer verdik.
Rol yapma unsurları ve sıra tabanlı aksiyon sistemini bünyesinde barındıran South Park: The Stick of Truth, absürt komedi ve kara mizah hayranlarının kesinlikle radarına girmesi gereken türden bir yapım. “Yeni Çocuk” olarak karakterimizin görünüşünü ve aksiyonunu dilediğimiz gibi kişileştirip çeşitlendirirken South Park haritasında geziyor ve türlü türlü görevler yapıyoruz. Bu oyunda klasik ekip olarak bildiğimiz çocuklar ve “Yeni Çocuk” olarak biz orta çağa gidiyor ve hayal dünyamızın ötesine geçiyoruz.
- Çıkış Tarihi: 2014
- Yayıncı: Ubisoft
- Opencritic Puanı: 85
Portal 2
Listemizin üçüncü sırasında bulmaca oyunlarının bahsi açıldığında akla gelen ilk yapımlardan birisi olan Portal serisinin en çok bilinen oyunu Portal 2 yer alıyor. Dilerseniz tek başınıza, dilerseniz arkadaşınızla, farklı hikâye modu ve bir hayli çeşitliliğe sahip bulmacalarıyla Portal 2 kesinlikle iyi yıllanan yapımlardan bir tanesi.
Glados’un bizi aşağılamaları, oyun içerisinde bir şekilde hep yerini koruyan kederli ve tek başınalık hissi bir şekilde kendini komediye bırakabiliyor. Hikâyesini de düşündüğümüzde kara mizah kısmında kendisine yer vermenin pek de yanlış olmayacağına karar verdik.
- Çıkış Tarihi: 2011
- Yayıncı: Valve
- Opencritic Puanı: Yok
Bulmaca oyunları ilginizi çekiyorsa 54 Bulmaca Oyunu Tavsiyesi listemize bakabilirsiniz.
Little Misfortune
Listemizin dördüncü sırasında tatlı mı tatlı, şirin mi şirin bir kızın talihsiz hikâyesi var. Adında bile talihsizlik içeren bir yapımdan başka ne beklenebilir ki zaten?
Görselin üzerine tıklayarak oynadığımız yapımlardan birisi olan Little Misfortune, bu talihsiz kızımızın evden ayrılarak yol alırken yaşadığı maceraları konu alıyor. Korkunç ya da tuhaf diyebileceğiniz anlara sık sık yer veren yapım ve karakterimizin şirin hâllerinin tezatlığı kesinlikle kara mizah listemizde yer edinmesine yetti de arttı. Fakat bizden size uyarı, çok hassas birisiyseniz bu yapıma kötü zamanınızda şans vermeyin. Oldukça depresif bir yapıya sahip.
- Çıkış Tarihi: 2019
- Yayıncı: Killmonday Games AB
- Opencritic Puanı: 78
Bulb Boy
Listemizin beşinci sırasında başka talihsiz bir karakterimiz olan şirin mi şirin bir lamba Bulb Boy yer alıyor. Her zamanki gibi sıradan bir gün geçirdiğini sanan talihsiz karakterimiz, gece uykusuna yatar yatmaz kendisini kabusun içinde buluyor.
Görsele tıklayarak oynadığımız yapımlardan birisi olan Bulb Boy, türü içerisinde ışıklandırma şekli sayesinde kesinlikle kendini ayrı tutan hoş bir atmosferle biz oyunculara kendini fark ettiriyor. Fakat bizden söylemesi, geri kalan görsel içerikleri kimi insana rahatsız edici gelebilir. Uyarmadınız, demeyin!
- Çıkış Tarihi: 2015
- Yayıncı: Bulbware
- Opencritic Puanı: 75
Danganronpa: Trigger Happy Havoc
Yalnızca sayılı öğrencilerin girebildiği, oldukça prestijli ve özel bir okul düşünün. Aklınıza güzel bir şey geliyor olabilir fakat hemen bu fikre kapılıp gitmeyin. Bu özel okul kesinlikle içinde olmak isteyeceğiniz türden bir şey değil! İçinde hapsolduğunuz bu okuldan dışarıya çıkıp kurtulabilmek için yapmanız gereken çok basit: Hayatta kalmak. Peki bunu nasıl yapacağız? İşte asıl sorun bu…
Görsel roman türü adı altında geçen Danganronpa serisinin ilk oyunu üzerinden anlatım yapıyoruz fakat siz seriye yayarak düşünebilirsiniz. Görsellerle interaktif olarak tıklayarak etkileşime geçebildiğimiz ve hareket edebildiğimiz yapım, diyalog esnasında farklı etkileşim yöntemleriyle “sıradan bir görsel roman oyunu” olmaktan sıyrılıyor. Pembe kanı ve absürt karakterleriyle bu seriyi kara mizah listesine almak ise bize düşüyor. Ölenlerin kimler olduğunu ve onları kimlerin öldürdüğünü bulmaya çalışırken bizi türlü türlü macera bekliyor.
- Çıkış Tarihi: 2010
- Yayıncı: Spike Chunsoft Co., Ltd.
- Opencritic Puanı: 86
Graveyard Keeper
Mezarlık bekçisi olarak oynayabileceğiniz bir oyun hiç düşünmüş müydünüz? Düşünmenize gerek kalmadı çünkü karşınızda: Graveyard Keeper! Stardew Valley’i sevdiyseniz biraz da kara mizahlı versiyonuna bakın dersek yanlış olmaz sanıyoruz. Hayalinizdeki mezarlığı yaparken bir taraftan geçinmeye çalışıyor ve kasaba halkıyla etkileşime giriyoruz.
- Çıkış Tarihi: 2018
- Yayıncı: tinyBuild
- Opencritic Puanı: 65
Cult Of The Lamb
İsminden de anlaşılacağı üzere kara mizah türünün dibini yaşatan fakat bir o kadar da şirin mi şirin durmayı başarabilen Cult of The Lamb, listemizin sekizinci sırasında yer alıyor. Minnoş bir kuzu olarak hiç de minnoş olmayacak şekilde işlere başvuruyoruz. Tarikat kuruyor, topluluğumuzu büyütmeye çalışırken savaşıyor ve üssümüzü genişletiyoruz. Böylesine korkunç şeyleri ancak bu kadar şirin görebilirdiniz, diyoruz ve kendisine listemizde ışıl ışıl bir şekilde yer veriyoruz.
- Çıkış Tarihi: 2022
- Yayıncı: Devolver Digital
- Opencritic Puanı: 84
Monster Prom
Listemizin dokuzuncu sırasında romantik oyuncular için birebir bir yapım bulunuyor: Monster Prom! Monster High’ı seviyorsanız ya da onun gibi canavarlarla ilgili içeriklere ilgi duyuyorsanız ve biraz da ilişki simülasyonlarına göz kırpmışlığınız varsa bu yapımı radarınıza almamanız için bir sebep yok.
Serinin amacı şu: Her bir oyunda belli bir süremiz var ve bu süre dolduğunda belirtilen etkinliğe amaçladığımız kişiyle gitmeye çalışıyoruz. Kimisinde bu mezuniyet balosu, kimisinde meteor yağmuru… Dilerseniz tek başınıza, dilerseniz de başkalarıyla oynayarak cebelleşirken canavar gibi düşünmeyi unutmayın!
- Çıkış Tarihi: 2018
- Yayıncı: Xelu, Those Awesome Guys
- Opencritic Puanı: 74
Lollipop Chainsaw
Listemizin onuncu ve son sırasında henüz yeniden düzenlenmiş versiyonu çıkan Lollipop Chainsaw bulunmakta. +17 yaş sınırıyla bel altı konuşmaları, vahşet, ve mizahı bol bol bünyesinde barındıran yapım; tür olarak da “kesmeli biçmeli” kategorisinden diyebiliriz.
18. yaş gününü normal bir şekilde kutlamayı hedefleyen amigo lideri Juliet’in “aptal sarışın” tiplemesinden ibaret olmadığını, ailesiyle birlikte zombi avcılığı yaptığını ve dünyayı kurtarmanın onun elinde olduğunu anlatan yapım; klişeleri absürt şekilde işleyişiyle listemizde yerini kesinlikle altını çize çize hak ediyor.
- Çıkış Tarihi: 2012
- Yayıncı: DRAGAMI GAMES, LTD.
- Opencritic Puanı: Yok
Hem oyun hakkında hem de yeniden düzenlenmiş versiyonu hakkında daha çok şeyi öğrenmek isterseniz Lollipop Chainsaw RePOP İnceleme yazımıza bakabilirsiniz.
Listemiz bu kadardı. Listemizdeki hangi oyunları önceden biliyordunuz ya da oynadınız? Bunlar hangileri? Bu listede olmayan fakat mutlaka olması gerektiğini düşündüğünüz yapımları lütfen yorumlarda belirtiniz. Bir sonraki yazımıza kadar iyi oyunlar diliyor ve buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ediyoruz.