Oyun endüstrisinde son yıllarda yaşanan garip gelişmeler birbiri ardına gelirken, daha az şaşırtıcı olan bir tanesi yaşandı. Geçen hafta Prince of Persia: The Lost Crown’u geliştiren ekibin dağıtılmasının ardından Ubisoft, serinin 35. yılını kutluyor. Şirket yayınladığı yeni “Prince of Persia Belgeseli” ile serinin geçmişine ışık tutarken, aynı zamanda yeni oyunlarını da ön plana çıkarıyor. Bu yıl, Ubisoft’un popüler serisi için oldukça hareketli geçmişti. Sene başlarında iki farklı oyun görmüştük ve bunlardan bir tanesinin ekibi ise bir yılı doldurmadan dağıtılmıştı. Hala hayatta kalan ise erken erişimde ve güncellenmeye devam ediyor.
“Prince of Persia’nın Tarihi” belgeseli yayınlandı
Nick930 tarafından Prince of Persia serisinin tarihini anlatan, 4 saat uzunluğunda bir belgesel yayınlandı. Serinin nereden ortaya çıktığı, nasıl süreçlerden geçtiği, 1989’dan bu yana yaşanan bütün gelişmeler tek videoda derlenmiş durumda. Serinin mimarlarından birisi olan Jordan Mechner’in de eşlik ettiği belgeselde geçmişe dair birçok iz bulabilirsiniz.
Ubisoft, kullanıcılara gönderdiği e-postada serinin yaşından “Birçok firavun ve imparatordan daha uzun süredir hükmediyor” şeklinde bahsediyor. İlk kez 1989’da hayatımıza giren seri, son yıllarda biraz durağanlaşsa da bir şekilde yeniden karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bu yılın başlarında piyasaya sürülen The Lost Crown ve The Rogue Prince of Persia’dan önceki son oyunu 2022’de piyasaya sürülmüştü.
Seriden yana alınan son haberler ise uzun süredir devam ettiği gibi iç açıcı değil. Prince of Persia: The Lost Crown’un beklenen başarıya ulaşamamış olmasından ötürü Ubisoft, geliştirici stüdyoyu şirketin başka projelerinde görev almak üzere dağıtmıştı. Hatta Larian Studios’tan bir yönetici, şirketi oyunu ilk günden Steam’e getirmediği için eleştirmişti.
Ek olarak, serinin bilinen son oyunu ise 2026 yılında gelecek. En sevilen oyunlardan birisi olan The Sands of Time’ın yeniden yapımı şu anda geliştiriliyor. Birkaç yıldır radarımızda olan bu yapımdan ise henüz yeni görüntüler görmedik ve çalkantılı bir geliştirilme süreci geçirdiği düşünülüyor.