Platformun dolar kuruna ve MENA fiyatlandırmasına geçmesiyle kötü etkilense de Steam Türkiye’de oyuncular hala sevdikleri oyunlara bütçe ayırıyorlar. Tabii ki platformda dünden bugüne alınan oyun sayısı ve türleri değişkenlik gösteriyor. Türkiye’nin oyun pazarı, görünen o ki artık yalnızca bildiği ve ayırdığı paraya değeceğinden emin olduğu oyunları satın alıyor.
Steam Türkiye’de Eylül ayının çok satanları
Eylül ayının ilk iki haftası için veriler açıklandı ve bu ay, Space Marine 2, Black Myth: Wukong ve EA Sports FC 25 gibi oyunlar çok satanları domine etti. Ayın ilk haftası olarak kabul edebileceğimiz 3-10 Eylül tarihleri arasında -ücretsiz oyunlar çıkıldığında- en çok satan oyun Warhammer 40,000: Space Marine 2 oldu. Türkiye’de CO-OP servis oyunlarının sevildiği ve tüketildiği bir gerçek. Oyun da belirli bir kalite çıtasının üzerinde olduğunu gerek incelemeler, gerek yayıncılardan gelen tepkilerle kanıtladı. Görünen o ki Türkiye’deki oyuncuların güvenini kazanmayı başarmış.
Steam Türkiye’de 10-17 Eylül 2024 tarihleri arasında en çok satan oyun ise beklenildiği üzere God of War Ragnarök oldu. Ülkemizin konsol pazarında dominant konumda olan PlayStation’un birinci parti oyunları daima büyük ilgi görür. Kendisini ise Space Marine 2 ve EA Sports FC 25 takip ediyor. Ağustos ayının ortalarından beridir sıralamadaki oyunlar düşse dahi Steam Türkiye’de kendini tabloda tutmayı başaran EA Sports FC 25’in başarısını da hafife almamak gerek.
Tabii bu ücretli oyunlar dışında, Türkiye’de oyuncuların en çok oynadığı çevrim içi oyunlar son iki ay özelinde Counter-Strike 2 ve PUBG: Battlegrounds olmuş. Aynı zamanda hala ciddi bir kitle Dota 2 oynayarak onu sıralamalarda tutmaya devam ediyor.
Türkiye’deki oyuncuların “fiyata bakma eşiğini” atlayan kazanır
Steam Türkiye bölgesinden gördüğümüz verilerden anladığımız kadarıyla, Türkiye’de oyun satın alımları gerçekten ciddi bir karar. Eğer bir oyun, küresel çapta başarısını kanıtlayabilmişse bizim ülkemizde satılma şansı daha da artıyor. Bunun sebebi de tabii ki dolar kuru ile yapılan fiyatlandırma ve oyuncuların alım gücüne bağlanıyor. Yine de oyuncular, keyifli vakit geçireceğinden emin olduğu oyunlar için bütçe ayırıyorlar. Bu da Türkiye’deki oyuncu topluluğunun ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.
Peki sizce Türkiye’de oyun satışları ne durumda? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı unutmayın.