The Wolf Among Us 2’nin çıkmasına aylar kaldı. Çocukluğumuzdan beri bildiğimiz masal karakterlerini farklı bir bakış açısıyla bize sunan The Wolf Among Us, polisiye hikâyesiyle interaktif oynanışı içerisinde oyuncuları kendine çekmeyi başarmıştı. Bizler de bu masalsı dünyayı özleyen her The Wolf Among Us hayranının hoşuna gidebilecek filmler ve kitaplar tavsiye edeceğiz.
The Wolf Among Us severlerin beğeneceği içerikler
Bu hikâyede masallardakine nazaran kimse saf siyah ya da beyaz değil, grilik ön planda. Bu da aslında daha gerçekçi, daha bizden bir his verirken çoğumuzun içindeki çocuğun yetişkin hâlimizle örtüşmesini sağladı. Birçok masalda karşımıza çıkan “Büyük Kötü Kurt” artık şehrin huzurunu korumaya çalışan bir şerif oldu gözümüzde. Ve daha nicesiyle kafamızdaki klasik masallar yerle bir olurken oyun bizi heyecanla içine çekip götürdü.
Telltale Games’in iflas etmesi sebebiyle The Wolf Among Us’ın ikinci oyununun gelmesi artık gerçekleşmeyecek bir hayal gibi görünürken yıllar sonra tekrardan kavuşacağımızı öğrenmemizle yaşadığımız heyecan süresince “Ya çıkmasaydı böyle bir içerik bir daha göremeyecek miydik?” diye düşünmüş olabilirsiniz. Bugün bu sorunuzu cevaplamak için buradayız.
Fables (Masallar)
Oyunun kendisinin baz aldığı bu çizgi romanı okurken hiç yabancılık çekmeyeceksiniz. Şerif “Büyük Kötü Kurt” yine suç peşinde olayları çözmeye çalışırken kendini türlü sorunun içerisinde bulup kurtulmaya çalışacak. Ülkemizde de satışı olan bu çizgi romana özellikle çizgi romanı, okumayı seven bir insansanız mutlaka bakmanızı tavsiye ediyoruz, oyunu sevdiyseniz buna bayılacaksınız.
Once Upon a Time
The Wolf Among Us ve Fables’a nazaran her şeyi birbirine bağlayabilme özellikleri konusunda hayran ola ola izlediğimiz bu dizide birazcık yabancılık çekebileceğinizi söylemeden geçemeyeceğiz. Daha çok “İyiler daima kazanır,” mottosunu olabildiğince sürdüren, bizim okuduğumuz masalların yapısını çok da bozmayan bu dizide çoğunlukla açık gri, koyu gride kişilerin bulunduğunu görsek de saf siyah ve beyazla da karşılaştığımız oluyor. Yine de Disney’in “Kötüleri kötü yapan yaşadıklarıdır, doğuştan herkes iyidir,” görüşüyle bazı kötülerin de iyi olduğunu yeni yapılan live actionlarda gördüğümüz gibi bunda da görüyoruz.
Elsa’dan Pinokyo’ya kadar bütün masal karakterlerine yeni eski demeksizin değinmeye çalıştıklarından oldukça iç içe geçen bir hikâye bütünlüğü ve uzunluğuna sahip olsa da her şey tadında güzel olacağı için 7. sezonuyla birlikte iptale giden dizi, final yaptı. Bütün sezonlarına Disney+’tan erişebilirsiniz.
Fairiest
Fables’ın yan ürünü olan bu çizgi roman serisinde şehrin kadınlarına ağırlık verilerek onların maceraları ve hikâyeleri işleniyor. Maalesef ülkemizde çevirilerek satışı yapılmadığı için internet harici bir ulaşım sağlayamıyoruz ama kesinlikle bakılabilecek keyifli bir yan ürün.
Bitti mi dersiniz? Tabii ki de hayır. Diziden, çizgi romandan bahsettik; ee, romanlardan bahsetmeyecek miyiz? Ne yazık ki hiçbiri çevirilerek ülkemizde satışa çıkmamış, o nedenle internet harici hiçbir yerde ulaşımı bulunmamakta.
The Book of Lost Things
On iki yaşındaki David annesinin vefatının ardından rafta duran kitapların onunla konuşmaya başladığı bodruma sığınır. Kitapların içine daldıkça gerçeklik ve hayaller bir olarak klasik peri masal karakterlerinin karanlık, zalim versiyonlarının var olduğu bir dünyaya çekilir ve eve dönmeyi istiyorsa kralı bulmalıdır.
Alias Hook
Kaptan James Benjamin Hook herkesin düşündüğü gibi bir kötü adam değildir. Düşman rolünü oynaması gereken bir lanetin içine hapsolmuşken Varolmayan Ülke’nin kurallarına başkaldıran yetişkin bir kadınla tanışır. Hook, laneti kırabilecek yegâne kişinin o olabileceğini fark etmeye başladığında ikili bu yetişkin peri masalı aşk hikâyesinde yakınlaşmaya başlar.
Stealing Snow
Hayatının büyük bir kısmını yüksek güvenlikli akıl hastanesinde geçirmesine rağmen Snow, oraya gerçekten ait olmadığını biliyordu. Kaçıp kendini her köşede tehlikelerin belirdiği tamamıyla yeni bir dünyada bulduğunda onu korkutarak yuva dediği gerçekliğe dönmesini engelleyen kötülüklerle savaşmalıydı.