Thor Filmleri Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

Atarita'da reklam ve sponsorlu içerikler açıkça belirtilmiştir. Bunun dışındaki hiçbir içerik ticari bir ortaklık sonucunda hazırlanmamıştır. Bkz: Editöryel Standartlar

Paylaş

Marvel hayranlarını sevindirecek yeni bir yazıyla daha beraberiz. Daha önce Doctor Strange serisi ve Spider-Man filmleri hakkında genel bir bilgilendirme yapmıştık. Şimdi ise sinematik evrenin en değişken karakterlerinden birisi ile beraberiz. Karşınızda Thor filmleri hakkında bilmeniz gereken her şey!

Hatırlatmakta fayda var; bu yazıda herhangi bir SPOILER içermektedir.

Akıllardaki karışıklığı gidermek adına önce şunu söylemekte fayda var. Bahsettiğimiz Thor karakteri, tamamen Marvel evreni içerisinde kurgulanmış ve İskandinav Mitolojisine çok fazla dayanmayan yapısıyla bu yazıda bizlerle birlikte olacak. Yani karakterin mitolojik unsurlarını değil, Marvel evreni içerisindeki kurgusunu ele alıyoruz.

Başlamadan önce: Thor kimdir?

Aslında İskandinav Mitolojisinden çok da farklı olmayan bir karakter var karşımızda. Çizgi romanları baz aldığımızda gök gürültüsü Tanrısı olan Thor, Asgard’ın kralı ve her şeyin babası olan Odin’in oğlu aynı zamanda. Onun en önemli silahı ise bildiğiniz üzere Mjolnir. Nerede olursa olsun elini kaldırdığında kendisine gelen bir çekiç olan Mjolnir, cüceler diyarı Nidavellir’de Brokk ve Eitri tarafından uru metali ile üretilmiştir. Uru metali ise evrenin başlangıcından beri var olan bir madde ve bu yüzden dayanıklılığının herhangi bir sınırı da bulunmuyor.

Marvel hayranlarını sevindirecek yeni bir yazıyla daha beraberiz. Daha önce Doctor Strange serisi ve Spider-Man filmleri hakkında genel bir bilgilendirme yapmıştık. Şimdi ise sinematik evrenin en değişken karakterlerinden birisi ile beraberiz. Karşınızda Thor filmleri hakkında bilmeniz gereken her şey!
Thor Filmleri

Thor aynı zamanda küçük yaştan itibaren üvey kardeşi Loki ile büyümüş bir çocuk aslında. Loki biraz daha hırslı ve kurnaz iken, Thor ise daha vurdumduymaz ve laubali haliyle tanınıyor. Aslında Thor karakterini oturup 2 paragrafta anlatmak pek mantıklı değil. Çünkü Marvel çizgi romanlarının en eski karakterlerinden bir tanesi ve hem İskandinav Mitolojisi öykülerini hem de Marvel kurgu öykülerini birleştiren anlar bile mevcut. Karşılaşmadığı kahraman, gitmediği gezegen ve uğramadığı diyar yok. Ben sizlere en temel bilgileri verdim ama şimdi çizgi romanlardan çıkıp Marvel Sinematik Evreni içerisinde yer alan Thor filmlerine bir göz atalım dilerseniz;

Thor (2011)

Marvel Sinematik Evreni tamamen yeni bir karakter ile karşımıza çıkıyordu; Thor. Aslında çoğu insan bu karakteri bilir (mitolojilerden dolayı) ancak beyaz perdede görmeye alışkın olmadığımız birisiydi. 2011 yılında çıkan Thor filmi, karakterin küstahlığının ve vurdumduymazlığının bir cezası olarak dünyaya gönderilmesini ve tüm tanrısal güçlerinin alınmasını konu ediniyor. Aynı zamanda babası Odin, Mjolnir’i de sadece layık olanların kullanabileceği bir büyü ile kuşatıyor.

Hem çekici hem de güçleri olmayan Thor adeta normal bir insan gibi hayatta kalmaya çalışırken astrofizikçi Dr. Jane Foster ile tanışıyor ve ikilinin aşkı da bu filmde alevlenmiş oluyor.


Thor: The Dark World (2013)

2013 yılında çıkan ve karakterin ikinci filmi olan Thor: The Dark World ise en düşük puan alan Thor filmlerinden bir tanesi konumunda. Filmin ana kötüsü olan Malekith, dokuz diyarı karanlığa boğmak ve evrenlerin hakimi olabilmek için büyük bir savaş başlatıyor. Bu sırada Dr. Jane Foster ise Aether adı verilen bir maddeyi keşfediyor fakat bu madde onun içine girerek tüm vücudunu zehirliyor. Tabii daha sonradan öğrendiğimize göre bu Aether aslında Gerçeklik Taşının ta kendisi.

Thor bu süreçte hem Malekith’i durdurmak, hem diyarlara barışı getirmek hem de Jane’i kurtarmak için kolları sıvıyor. Senaryosu her ne kadar kulağa eğlenceli gelse bile kurguda yaşanan problemler ve bazı kötü oyunculuklar yüzünden film istendiği gişeyi sağlayamamıştı.


Thor: Ragnarok (2017)

Thor: Ragnarok ilk çıktığında hayranlar tarafından pek fazla beğenilmemişti. Karakterin ciddiyetini kaybettiği ve sürekli şaka yaptığı sekanslardan dolayı oldukça eleştiriler almıştı. 2017 yılında çıkan bu filmin hemen başında Mjolnir’in filmin ana kötüsü Hela tarafından parçalandığını görüyoruz. Hela ise Odin’in çocuklarından bir diğeri ve aynı zamanda Ölüm Tanrıçası. Bu olayların sonucunda Sakaar gezegenin hapsolan Thor, buradan kaçmaya çalışırken Hulk ile karşılaşıyor.

İşin sonunda ise Asgard’ın büyük bir yıkıma uğradığını ve mitolojiden de bildiğimiz Ragnarok’un geldiğini görebiliyoruz. Ragnarok ile birlikte Asgard yok oluyor.


Thor: Love and Thunder (2022)

2022 yılında çıkan ve karakterin şimdilik son filmi olan Thor: Love and Thunder ise yine beğenilmeyen filmler arasında yer alıyor. Karakterin ciddiyetini çok fazla kaybettiği bu film ise bizlere tanrıların soyunu bitirmeye yemin etmiş Gorr’un hikayesini sunuyor. Knull tarafından üretilen Necrosword’a sahip olan Gorr, yoluna çıkan tüm tanrıları yok ederken Thor’un bu işe bir dur demesini görüyoruz aslında. Tabii bu süreçte daha önce Aether ile zehirlenmiş olan Jane Foster’ın kansere yenik düştüğünü ama Mjolnir tarafından hayatta tutularak Mighty Thor karakterine dönüştüğünü de izliyoruz.


Thor filmleri dışında karakterin yer aldığı diğer yapımlar

Elbette 4 tane filmle Thor gibi bir karakteri bitirmezler. Yukarıda bahsettiğimiz filmler arasında geçen Avengers filmlerinde Thor’u görme şansına erişiyoruz. Ne de olsa Thor bir Avengers üyesi ve hatta kurucu üyesi!

  • The Avengers (2012)
  • Avengers: Age of Ultron (2015)
  • Avengers: Infinity War (2018)
  • Avengers: Endgame (2019)
Atakan Gümrükçüoğlu
Atakan Gümrükçüoğlu
Babadan gelme video oyun tutkunluğumun önüne geçemiyor, yazdıkça yazıyor ve en sonunda tekrar oyun oynuyorum. Fighting Force ile başlayan maceram günümüz popülaritesine kadar uzanıyor...

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments

Daha Fazla Atarita

Oyun Gündemi: