Yeni nesil aksiyon RPG oyunu Path of Exile 2 çıktı!

Orijinal Path of Exile'dan yıllar sonra geçen oyunda Wraeclast'ın karanlık dünyasına geri dönecek ve yayılmakta olan yozlaşmayı sona erdirmeye çalışacaksınız. #İşBirliği

Türkçe Dil Desteğine Sahip En İyi 10 Oyun

Atarita'da reklam ve sponsorlu içerikler açıkça belirtilmiştir. Bunun dışındaki hiçbir içerik ticari bir ortaklık sonucunda hazırlanmamıştır. Bkz: Editöryel Standartlar

Paylaş

Gönül ister ki her oyunda Türkçemizi görelim veya duyalım. Ancak maalesef oyun camiasında dilimize çok az yer veriliyor. Yine de bazı yapımlar bizi kırmayıp oyunlarına güzel dilimizi eklemeyi ihmal etmiyor dostlar. Bu listemizde sizlerle birlikte Türkçe dil desteğine sahip en iyi 10 oyuna bakıyoruz. Bu oyunları Metacritic puanlarına göre sıralayacağız.

Türkçe dil desteğine sahip en iyi 10 oyun:

Türkçe dil desteğine sahip en iyi 10 oyun

Listemizi Metacritic puanlarına göre sıralamayı tercih ettik. Aslında birçok yapım içerisinde dilimizi görebiliyoruz ancak aşağıda yer alan oyunlar dünya genelinde iyi bir puan ortalaması almış ve hatırı sayılır bir kitleye sahip oyunlardan oluşuyor. En yüksek puandan en düşüğe kadar 10 sıralama yapacağız;

Baldur’s Gate 3

Yılın oyunu diyoruz ama boşuna demiyoruz. Şaka bir yana, Baldur’s Gate 3 bu senenin en güçlü adaylarından bir tanesi. Üstüne üstlük diyalogları ve seçimleriyle birlikte çok kalabalık bir metin şemasına sahip olsa bile içerisinde Türkçeye de yer vermeleri oldukça güzel. Hem arayüz içerisinde hem de oyun içerisinde altyazı seçeneğinde dilimiz yer alıyor. Böylelikle uzun diyalogları okurken gelen sıkılma hissi de son buluyor diyebiliriz. İncelememize ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

  • Metacritic Puan Ortalaması: 96

Uncharted 2: Among Thieves

Aslında serinin tüm oyunlarında Türkçe dil desteği ve hatta dublaj bulunuyor ancak Uncharted 2: Among Thieves, Metacritic bazında serinin en yüksek puana sahip oyunu. Yalnız şöyle bir durum söz konusu, oyunun PlayStation 3 versiyonunda sadece Türkçe altyazı seçeneği yer alıyor. Daha doğrusu bazı versiyonlarında (özellikle kutulu sürümlerde) bu durum söz konusu. Ancak PlayStation 4 sürümünde dublajlı bir şekilde kendisini oynayabiliyoruz. Nathan Drake karakterini seslendiren usta oyuncu Okan Yalabık’ın sesi de karaktere muhteşem yakışıyor doğrusu.

  • Metacritic Puan Ortalaması: 96

Portal 2

Bir dönemin vazgeçilmez oyunu, halen daha gideri olan ve oynadıkça keyif veren Portal 2, bir dönemler Türkçe olarak hepimizi şaşırtmıştı. Oyun çıktıktan sonra gelen bir güncelleme ile birlikte resmi olarak Türkçe dil desteği eklenmiş ve Glados’un meşhur konuşmalarını kendi dilimizde okuma şansına erişmiştik. Türkçe dil desteğine sahip en iyi 10 oyun içerisine girmeyi kesinlikle hak ediyor kendisi.

  • Metacritic Puan Ortalaması: 95

God of War: Ragnarok

2022’ye damgasını vuran ve seriyi 2018’de İskandinav Mitolojisine taşıyan oyunun devamı niteliğindeki God of War: Ragnarok, Türkçe dil desteğiyle birlikte gönlümüzde taht kurmayı başarmıştı. Hem PlayStation 4’e hem de PlayStation 5’e çıkan ve bizi kendisine hayran bıraktıran yapım, Türkçe altyazı desteğine sahip ve yıllar boyu konuşulacak bir hikayeye ev sahipliği yapıyor.

  • Metacritic Puan Ortalaması: 94

Ek olarak: Serinin ilk oyunu da Türkçe altyazı desteğine sahiptir. Onun Metacritic puan ortalaması da Ragnarok gibi 94’tür.


Half-Life: Alyx

Biz üçüncü oyunu beklerken birden karşımıza çıkan ve hepimizi şaşırtan Half-Life: Alyx, hem iyi bir oyun hem de Türkçe dil desteğine sahip. Tek sorun ise kendisini şimdilik sadece VR cihazları üzerinden oynayabiliyoruz. Eğer bir VR konsolunuz yoksa çeşitli modlar sayesinde deneyimleme şansınız bulunuyor ancak belirtmeliyiz ki oldukça zor bir iş ve başınıza bazı sıkıntılar çıkartabiliyor. Yine de Türkçe mi Türkçe…

  • Metacritic Puan Ortalaması: 93

The Last of Us Part II

Serinin tartışmalı oyunu olan The Last of Us Part II, oldukça gerçekçi mekanikleri ve göze hoş gelen atmosferik özellikleriyle birlikte birde yanında Türkçe seslendirme ve altyazı seçeneğini getiriyor. Haliyle bizim yüzümüz gülüyor. Çünkü altyazı kısmını geçtik, dublaj olarak kendi dilimizi duymak oldukça zor görünüyor. Ancak Naughty Dog ve PlayStation cephesi bu duvarı yıkmış durumda.

  • Metacritic Puan Ortalaması: 93

The Witcher 3: Wild Hunt

Le le ley le le le lele leyy… The Witcher 3: Wild Hunt, 2015’ten beri eskimeyen bir cevher gibi. Türkçe altyazı desteği sayesinde oyunun her detayını yine en ince ayrıntısına kadar öğrenme fırsatınız var. CD Projekt RED, Türk oyuncuları oldukça seven bir firma. Cyberpunk 2077 içerisinde de Türkçe dil desteği var. Birazdan ona da değineceğiz.

  • Metacritic Puan Ortalaması: 92

Crysis

Seni de unutmadık koca yürekli bilgisayar katili. Yılların sistem testi için kullanılan oyunu. Tarihte bir ilk bile olabilir kendisi. “Acaba bilgisayarım Crysis kaldırır mı?” sorusuyla hangimiz yatıp kalkmadık ki? Serinin her oyununda Türkçe dublaj ve seslendirme yer alıyor. Türkçe dil desteğine sahip en iyi 10 oyun listesinde olması hiç şaşırtmıyor doğrusu. Dördüncü oyun bir an evvel çıksa da oynasak keşke.

  • Metacritic Puan Ortalaması: 91

The Last of Us Part I

Hem seslendirme hem de altyazı bakımından oldukça güzel bir içeriğe sahip olan The Last of Us Part I, içerisinde dilimize de yer vermeyi unutmuyor. Cordyceps mantarlarıyla yüzleşmek ve yalnız bir adam ile yalnız bir kızın samimi hikayesine odaklanmak için oldukça güzel bir seçenek. İngilizce oynasak belki de bu kadar keyif vermezdi diye düşünüyoruz. İncelememize ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

  • Metacritic Puan Ortalaması: 88

Cyberpunk 2077

Ve geldik listemizin son oyununa. Karşınızda Cyberpunk 2077. Sorunlu bir çıkış dönemi geçiren ancak getirdiği güncellemeler ile hafif hafif toparlandıktan sonra Phantom Liberty ek paketiyle ortalığı sallayan bu oyun, Türkçe dil desteğine sahip yapımlardan birisi. Geliştirici firmanın Türk oyuncuları önemsediğini söylemiştik. Gelecekteki oyunlarında da dilimizi görmeyi umuyoruz. Phantom Liberty incelememize buradan ulaşabilirsiniz.

  • Metacritic Puan Ortalaması: 86
Atakan Gümrükçüoğlu
Atakan Gümrükçüoğlu
Babadan gelme video oyun tutkunluğumun önüne geçemiyor, yazdıkça yazıyor ve en sonunda tekrar oyun oynuyorum. Fighting Force ile başlayan maceram günümüz popülaritesine kadar uzanıyor...

1 Yorum

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
spot_img

Daha Fazla Atarita

Oyun Gündemi: